Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat luni, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI, că autorităţile au tot ce le trebuie pentru a începe campania de vaccinare împotriva Covid-19 pe data de 27 decembrie şi a precizat că în acestă perioadă sunt o serie de restricţii şi limitări pe care cetăţenii trebuie să le respecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a anunţat că autorităţile sunt pregătite să înceapă campania de vaccinare pe data de 27 decembrie. 
“Este un prilej să subliniez că nu mai târziu de vineri am participat împreună cu preşedintele ţării la inaugurarea Centrului de depozitare a vaccinului împotriva acestui virus, avem tot ceea ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie şi folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a transmis premierul interimar.
El a cerut cetăţenilor să respecte restricţiile şi limitările care sunt în această perioadă. 
“Este un prilej pe care doresc să-l folosesc transmiţând un mesaj cât se poate de simplu, mai este foarte puţin până când vom sărbători ziua Naşterii Domnului şi ştiu cât este de greu pentru fiecare dintre noi să nu putem să petrecem această sărbătoare creştinească alături de cei dragi. Sunt o serie de restricţii şi limitări pe care trebuie să le respectăm şi îi îndemn pe toţi românii să le respecte pentru că este doar un gest simplu de responsabilitate faţă de noi înşine, faţă de semenii noştri şi fiecare putem contribui la ceea ce înseamnă ansamblul acesta de măsuri luate astfel încât să putem să finalizăm tot ceea ce am putut noi să identificăm ca măsuri pentru a putea să fim cât mai eficienţi în campania de combatere a acestei pandemii”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.
 
La evenimentul de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” a fost prezent şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a declarat că acest centru de colectare plasmă convalescentă vine în sprijinul celor grav bolnavi în urma infectării cu Sars-Cov-2. 
“Un prim pas l-am făcut acum prin operaţionalizarea acestui punct mobil de colectare de plasmă convalescentă la nivelul Spitalului de Urgenţă Dimitrie Gerota al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională. Vom putea astfel veni în sprijinul celor grav bolnavi ca urmare a infectării cu virusul Sars-Cov-2. Este o iniţiativă pentru viaţă fiindcă mulţi dintre semenii noştri depind de tratamentul cu plasmă convalescentă care chiar poate face diferenţa”, a anunţat Marcel Vela. 
El a menţionat că în centrul respectiv vor putea dona toţi angajaţii MAI care au avut Covid-19. 
“În acesta vor putea dona toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne care au avut Covid 19 şi vreau să vă spun că nu sunt puţini, care îndeplinesc şi criteriile medicale, iar beneficiarii vor fi toţi pacienţii care au nevoie de plasmă. Operaţionalizarea acestui punct este un act de normalitate, un demers firesc în contextul pandemiei, iar obiectivul nostru pe termen lung este înfiinţarea băncii de plasmă. Tot în contextul pandemiei, pentru a creşte capacitate spitalului de îngrijire şi tratament al cazurilor de infecţie cu Sars-Cov-2 în special, în domeniul terapiei Intensive este în implementare proiectul Consolidarea capacităţii de reacţie a sistemului medical la criza Covid-19 Să fim pregătiţi. Acest proiect are o valoare totală de 28 de milioane de lei, fiind 100% din fonduri nerambursabile, cu perioadă de implementare până în aprilie 2021”, a mai afirmat ministrul Afacerilor Interne. 
Marcel Vela a anunţat şi realizarea unui nou spital al MAI care va fi ridicat pe un teren al Academiei de Poliţie. 
“Am făcut un prim pas punând piatra de temelie prin faptul că un teren al Academiei de Poliţie a fost trecut în proprietatea spitalului şi vă anunţ în premieră că luna viitoare vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital va funcţiona şi Centrul de Transfuzii care va avea în viitor şi o bancă de plasmă”, a menţionat Vela.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.