Autorităţile locale din Sinaia cer suplimentarea patrulelor de jandarmi şi solicită sprijinul militarilor de la Batalionul 21 Vânători de Munte pentru a putea asigura respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi de distanţare fizică la mijloacele de transport pe cablu şi pe pârtii. Concomitent, Consiliul Local Sinaia pregăteşte o hotărâre care să dea dreptul forţelor de ordine să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil. Măsurile sunt luate la o zi de la deschiderea sezonului de schi şi în contextul în care pe munte s-a creat aglomeraţie, unii turişti ignorând regulile de distanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sâmbătă, la o zi de la deschiderea oficială a sezonului de iarnă la Sinaia, autorităţile au convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU),  care a decis implementarea imediată a unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii infecţiei cu Covid19 în zonele aglomerate ale domeniului schiabil. Măsurile au fost luate în condiţiile în care vineri, în prima zi a sezonului de schi, zeci de turişti au format cozi la care au aşteptat şi câte 40 de minute, pentru a urca în telegondole şi telescaun, mulţi dintre ei ignorând regulile care prevăd păstrarea unei distanţe faţă de cei din jur iar unii nu au purtat masca de protecţie.
„În urma discuţiilor, preşedintele CLSU Sinaia primarul oraşului Sinaia Vlad Oprea a solicitat suplimentarea efectivelor de jandarmi, jandarmi montani şi poliţie pentru asigurarea respectării măsurilor anti Covid la Cota 1000, 1400, 2000 şi în Valea Soarelui şi Valea Dorului. Mai mult, în vederea asigurării măsurilor de protecţie, Comitetul a decis în această dimineaţă să trimită o solicitare pentru sprijin către Garnizoana Predeal – Batalionul 21 Vânători de Munte” informează Primăria Sinaia într-un comunicat dat publicităţii după şedinţa CLSU..
 În plus, Consiliul Local Sinaia pregăteşte o hotărâre care să dea dreptul forţelor de ordine să îi amendeze pe cei care nu respectă regulile de funcţionare a domeniului schiabil.
Autorităţile locale au luat, de asemenea, şi alte decizii pentru a evita aglomeraţia. Astfel, începând cu data de 21 decembrie 2020 va fi deschis traficul auto pe Drumul Cotei şi se va crea un segment de drum cu sens unic, de la intersecţia străzilor Drum Nou Cota 1400 si Calea Codrului (în zona hotelului Ioana) până la Cabana Schiori. Prin aceste măsuri traficul va fi fluidizat pe durata Sarbatorilor iar numărul locurilor de parcare va creşte.
 „De asemenea, toţi operatorii pe cablu vor fi obligaţi să asigure delimitarea culoarelor de trafic prin montarea de garduri şi parapeţi dar şi să difuzeze, la fiecare 15 minute, mesaje audio care să amintească publicului caracterul obligatoriu al măsurilor impuse: distanţare şi mască”, mai informează autorităţile locale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.