La negocierile între partide în vederea formării unei coaliţii de guvernare au fost discuţii despre numărul de portofolii pe care să îi aibă fiecare partid în viitorul Guvern. Prim urmare, liberalii ar putea avea 8 ministere, USR PLUS - 7, iar UDMR - 3 portofolii, au declarat surse politice, pentru News.ro. Portofoliul Justiţie ar merge la Alianţa USR-PLUS, însă încă este negociat Ministerul Economiei, care ar putea ajunge tot la USR-PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, conform surselor menţionate, este posibil ca PNL să aibă următoarele ministere: Finanţe, Fonduri Europene, Dezvoltare, Interne, Apărare, Externe, Educaţie, Cultură.

USR-PLUS ar putea avea următoarele portofolii: Justiţie, Transporturi, Sănătate, Muncă, Comunicaţii, Mediu de Afaceri şi Turism şi posibil Economia.

UDMR e posibil să aibă: Agricultură, Mediu, Tineret şi Sport.

Cele trei formaţiuni politice au discutat vineri o formulă de Guvern condusă de Florin Cîțu, cu 18 ministere şi 2 vicepremieri, Dan Barna și Kelemen Hunor, iar Ludovic Orban să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor, mai spun sursele citate, pentru News.ro.

Şefia Senatului ar putea reveni fie UDMR, fie USR-PLUS, care are două nume pentru acest post - Anca Dragu, fost ministru de Finanţe în Cabinetul Cioloş, sau Radu Mihail, senator USR pentru diaspora.

Formaţiunea maghiara ar vrea un minister cu greutate, cum ar fi Agricultura sau Comuncaţiile,  pentru a ceda Senatul.

Lderii PNL, USR PLUS şi UDMR au reluat vineri negocierile privind împărţirea funcţiilor din Guvern şi de la conducerea Parlamentului, precum şi pe programul de guvernare.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat la sosire: „Va fi fum alb, azi veţi vedea fum alb. Sută la sută, guvernăm”. el a sugerat astfel că discuţiile, care durează de mai bine de o săptămână vor fi un succes.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile liderului liberal, liderul USR Dan Barna a replicat în glumă: „Eu am venit cu rumeguşul în portbagaj”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.