Premierul slovac Igor Matovic a anunţat că a fost testat pozitiv cu covid-19 vineri, la o săptămână după ce a asistat la un summit UE la Bruxelles, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se bănuieşte că la acest summit s-a contaminat cu noul coronavirus preşedintele francez Emmanuel Macron, ceea ce i-a determinat pe unii lideri europeni, dar şi pe unii lideri francezi să intre în carantină.

”Azi (vineri), sunt unul dintre voi”, a scris Matovic într-un mesaj postat pe Facebook.

El postează în mesaj o imagine cu rezultatul testului.

Igor Matovic este al doilea lider european testat pozitiv cu covid-19 în două zile, după ce Emmanuel Macron a fost testat pozitiv joi, scrie Reuters.

Circumstanţele în care Macron a contractat SARS-CoV-2 nu au fost stabilite încă.

Însă, potrivit ministrului francez al Sănătăţii Olivier Véran, este ”posibil” ca Emmanuel Macron să se fi ”contaminat” în cursul Consiliului European de joia şi vinerea trecute, la Bruxelles, unde s-au reunit cei 27 de şefi de stat şi de guverne din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.