Bulgaria va prelungi măsurile de izolare care ar trebui să fie ridicate în perioada sărbătorilor, pentru a încerca să oprească pandemia de coronavirus, a anunţat joi Guvernul, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Centrele comerciale, sălile de sport, cluburile de noapte, centrele de jocuri de noroc vor fi închise până la 31 ianuarie", a declarat ministrul Sănătăţii, Kostadin Anghelov.

Liceele, facultăţile, restaurantele şi cafenelele nu vor fi autorizate să mai primească public, a adăugat el într-o conferinţă de presă. 

Premierul bulgar Boiko Borisov a promis relaxarea restricţiilor în timpul vacanţei de iarnă, dar s-a răzgândit din cauza numărului ridicat de decese înregistrate.  

Creşele, grădiniţele şi şcolile primar în prezent închise vor fi redeschide pe 4 ianuarie. Teatrele, muzeele, galeriile de artă şi cinematografele vor putea fi redeschise la 30% din capacitatea lor începând cu 1 ianuarie, a mai precizat Anghelov. 

După ce a fost relativ ferită de primul val de coronavirus în primăvară, Bulgaria, membră a Uniunii Europene, s-a confruntat cu un sistem de sănătate saturat în această toamnă. 

Joi, ţara care numără mai puţin de 7 milioane de locuitori a înregistrat 186.246 de cazuri de infectare şi 6,196 de decese din cauza pandemiei. 

Miercuri, rata mortalităţii pe 14 zile la 100.000 de locuitori a fost a doua cea mai mare din UE, potrivit unui bilanţ al AFP.                

Bulgaria speră să poate opri pandemia prin campania de vaccinare în acelaşi timp cu alte ţări din UE din 27 decembrie.         

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.