Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a încheiat negocieri exploratorii cu societatea americană în domeniul biotehnologiei Novavax în vederea achiziţionării a 100 de milioane de doze de vaccin candidat împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractul avut în vedere cu Novavax va oferi posibilitatea (...) achizţionării a 100 de milioane de doze suplimentare”, a anunţat un purtător de cuvânt CE.

Odată finalizat, acesta ar deveni al şaptelea contract încheiat de UE cu un laborator farmaceutic în vederea unui vaccin împotriva covid-19.

Europa va dispune, atunci, de peste două miliarde de doze.

Comisia a semnat şase contracte de precomandă a unor vaccinuri - cu grupurile suedezo-britanic AstraZeneca şi american Johnson & Johnson (pânăla 400 de milioane de doze de la fiecare), cu alianţele franco-britanică Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze) şi americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze), cu companiile în domeniul biotehnologiei germană CureVac (până la 405 milioane de doze) şi americană Moderna (până la 160 de milioane de doze).

Vaccinarea împotriva covid-19 urmează să înceapă în Uniunea Europană la 27, 28 şi 29 decembrie, a anunţat joi preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA/AEM) a anunţat că examinează la 21 decembrie - cu o săptămână înainte de termenul prevăzut iniţial - soarta vaccinului Pfizer-BioNTech.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.