Consiliul Naţional al Întreprinderior Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România ”pentru o bună funcţionare a mediului economic” şi subliniază că Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susţinut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieşirea rapidă din criza economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Naţional al IMM-urilor din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, solicită soluţionarea crizei politice cu care se confruntă România în acestă perioadă pentru o bună funcţionare a mediului economic. Pandemia de coronavirus şi predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găseşte IMM-urile şi mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri şi-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 şi incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfăşurarea activităţii lor”, arată CNIPMMR.

În acest context, Consiliul IMM-urilor subliniază nevoia de stabilitate şi predictibilitate pentru o bună funcţionare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autorităţile publice care, până recent, înregistrase îmbunătăţiri semnificative.

”Guvernul condus de Ludovic Orban a avut un dialog susţinut cu mediul de afaceri, continuitatea fiind o premisă necesară pentru ieşirea rapidă din criza economică şi pentru relansarea economica dar şi un factor de stabilitate şi maturitate politică”, precizează CNIPMMR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.