Turcia doreşte să-şi construiască un viitor împreună cu Uniunea Europeană (UE), i-a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan lui Charles Michel, exprimându-şi speranţa ca cele două părţi să iasă din ”cercul vicios” în care se află în prezent în relaţiile lor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan i-a transmis acest mesaj lui Michel într-o convobire la telefon, au anunţat marţi seara serviciile sale.

Şefii de stat şi de guverne UE au convenit într-un simmit, la sfârşitul săptămânii, să pregătească sancţiuni limitate vizând oficiali turci, din cauza acţiunilor Ankarei în estul Mării Mediterane împotriva Greciei şi Ciprului, două state membre UE. 

Însă ei au amânat în martie examinarea unor eventuale sancţiuni mai dure.

Potrivit preşedinţiei turce, Recep Tayyip Erdogan l-a îndemnat pe Charles Michel la o abordare europeană mai constructivă faţă de Turcia.

”În cursul acestei convorbiri telefonice, preşedintele Erdogan a spus că Turcia intenţionează să-şi construiască viitorul împreună cu UE şi că ea consideră fiecare etapă pozitivă a relaţiilor Turciei cu UE drept o fereastră de oportunitate”, potrivit Ankarei.

Erdogan a reiterat că Turcia este pregătită de negocieri bilaterale cu Grecia cu privire la revendicările lor teritoriale rivale la Marea Mediterană, însă a acuzat Atena de faptul că ”fuge” de negocieri.

El şi-a reiterat de asemenea îndemnul la organizarea unei conferinţe pe tema situaţiei în estul Mării Mediterane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.