Un bărbat din localitatea buzoiană Grebănu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare şi la interzicerea unor drepturi după ce, în primăvara acestui an, a fugit dintr-un modul izolator aflat în curtea secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean, unde aştepta rezultatul testului pentru Covid 19. Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel in termen de 10 zile. Bărbatul are handicap psihic şi a fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Râmnicu Sărat. Primarul localităţii Grebănu afirmă că acesta nu stă prea mult prin localitate, călătorind prin ţară cu trenul, fără bilet, motiv pentru care la primărie au sosit mai multe amenzi pe numele său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bărbatul condamnat are handicap psihic, fost rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat.

Matei Strugurel a fost vreme de mai mulţi ani rezident al Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională  de la Râmnicu Sărat instituţie aflată în prezent în subordinea D.G.A.S.P.C. Buzău în care persoanele adulte cu diverse grade de handicap desfăşoară activităţi menite să îi ajute să se integreze în societate. Tânărul a părăsit sistemul de protecţie în anul 2005, la vârsta de 21 de ani, după o serie de acuzaţii  nedovedite în final, la adresa conducerii de atunci a CITO Râmnicu Sărat. 

Ulterior, Matei Strugurel a fost plecat din ţară, unde a încercat să muncească, dar s-a ocupat şi de diverse infracţiuni mărunte fără a fi însă vreodată condamnat, probabil tocmai din pricina handicapului său. Ulterior el s-a stabilit la Grebănu.

Potrivit primarului comunei, Gheorghe Stanciu, bărbatul nu ar fi creat probleme de niciun fel în comună  de-a lungul anilor însă nici nu ar zăbovi prea mult pe la domiciliu.

„Da pot să vă spun că are o locuinţă aici la noi în staul Grebănu dar el nu prea este o persoană de găsit, nu stă prea mult timp pe acasă, umblă mai mult vagabond prin ţară. Avem venite la Primărie amenzi pe numele lui de la Constanţa, de pe trenuri unde am înţeles că s-ar urcă fără bilet şi ar împărţi diverse produse”, a declarat primarul comunei Gheorghe Stanciu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - În luna aprilie a acestui an, bărbatul de 36 de ani din localitatea buzoiană Grebănu a fost internat pentru că tuşea. A fost plasat într-unul dintre containerele secţiei de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, până la aflarea rezultatului pentru Covid 19.

La o zi de la internare, bărbatul a fugit însă, înainte de a afla dacă este infectat cu coronavirus, el fiind prins ulterior de către poliţiştii de la TF, în timp ce se îndrepta spre casă. Bărbatul a fost reinternat.

Ulterior, rezultatul testului a arătat că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2, el având TBC.

Pentru că a fugit din spital înainte de a afla dacă are Covid 19, buzoianul a fost condamnat la un an de închisoare şi interzicerea unor drepturi

Sentinţa Judecătoriei Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.