Ministrul Muncii Violeta Alexandru afirmă, marţi, după ce un bărbat a încercat să-şi dea foc în faţa instituţiei, că dialogul este soluţia, nu gesturile extreme. Ministrul povesteşte că o decizie de pensionare l-a nemulţumit pe bărbat, că a mai discutat cu acesta şi a dispus verificări, dar nici răspunsul oficial după verificarea situaţiei nu a fost acceptat de bărbat. Ea a cerut o nouă verificare a dosarului şi s-a deplasat la sediul Poliţiei pentru a discuta cu omul, întrucât acesta a refuzat să urce la ea n minister când l-a invitat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Soluţia este întotdeauna dialogul, nu gesturile extreme”, afirmă, marţi, Violeta Alexandru, într-0o postare pe Facebook.

Aceasta recunoaşte că există şi greşeli în unele decizii de pensionare, dar afirmă că, uneori, chiar dacă nu erori în aceste decizii oamenii sunt nemulţumiţi.

”Un domn pensionar, după mai multe runde de dialog cu reprezentanţii Ministerului, nemulţumit de răspunsurile primite, a vrut să se incendieze în faţa Ministerului Muncii. L-am invitat, de îndată ce a sosit la Minister, să vorbim, a refuzat dialogul şi a vrut să îşi dea foc, jandarmii oprindu-l să facă acest gest şi conducându-l, conform procedurii, la Secţia de Poliţie. (...) Am mers eu la Secţia de Poliţie - chiar dacă invitaţia mea la dialog a fost refuzată - şi am avut o discuţie civilizată cu domnul pensionar ca şi prima dată când m-a apelat telefonic şi când m-am ocupat să fie contactat de reprezentanţii Ministerului pentru a i se verifica situaţia respectiv pentru a i se comunica punctul de vedere pe marginea dosarului. Punct de vedere fundamentat pe argumente legale, dar care îl nemulţumeşte”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta anunţă o nouă verificare a dosaului.

”Voi cere o nouă verificare a situaţiei dânsului, activitate care va fi coordonată de Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice şi de la care nu poate lipsi conducerea Casei Teritoriale de Pensii Sector 6, acolo unde domnul are dosarul. De asemenea, Corpului de Control i-am solicitat să facă o verificare. Angajaţi cu ani de experienţă în legislaţia privind pensiile îmi vor prezenta punctul de vedere. Indiferent cine are dreptate, important este să se comunice cu pensionarii”, a mai afirmat ministrul.

Un bărbat care intenţiona să-şi dea foc în faţa Ministerului Muncii a fost oprit de către poliţişti şi jandarmi. Bărbatul a fost dus la sediul Poliţiei, fiind solicitat sprijin medial pentru evaluarea sa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.