Liderul senatorilor UDMR Cseke Attila a declarat, după ce Dan Barna a anunţat că propune ca liderii PNL, USR şi UDMR să fie vicepremieri, iar Cătălin Drulă să preia şefia Camerei Deputaţilor, că astfel de anunţuri nu se fac public la televizor. El a adăugat că Uniunea nu a fost consultată cu privire la această propunere, iar dacă doreşti să consolidezi încrederea în rândul partenerilor cu care vrei să intri într-o coaliţie de guvernare, atunci discuţi direct cu ei, nu prin intermediul mass-media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Noi am spus şi ieri ultima dată şi spunem şi astăzi că UDMR îşi doreşte să formeze un guvern de centru-dreaptă între PNL, USR-PLUS şi UDMR şi nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar asemenea anunţuri precum cel făcut de preşedintele USR nu ajută în fomarea cât mai rapidă a acestei coaliţii. Nu se fac asemenea anunţuri, îmi cer scuze, prin presă, atunci când tu eşti în stadiul de constituire a unei coaliţii. Este binevenita orice fel de soluţie dar ea se discută mai întâi cu partenerii. Nu se da pe piaţă, după care aştepţi reacţiile, încercând să pari că vii cu o anumită soluţie pentru depăşirea acestui moment. Totuşi vorbim de preşedinţii celor trei partide, care sunt oameni maturi. Dacă ai o asemenea soluţie, ceri o întâlnire şi propui această soluţie în viitoarea coaliţie. Dacă aşa începe colaborarea, nu mergem spre consolidarea coaliţiei ci înspre o încredere mai puţină”, a afirmat Cseke Attila marţi la Digi 24.
 
Liderul senatorilor UDMR a adăugat anunţul lui Dan Barna nu ajută şi prin urmare Uniunea nu vrea să comenteze această soluţie propusă de liderul USR.
 
„UDMR nu a fost consultată cu privire la această propunere în niciun fel. Ne deranjează această propunere pentru că noi vrem să construim pentru patru ani această coaliţie. Dacă vrei să consolidezi încrederea, nu faci asemenea propuneri publice, ci le discuţi în interior. Această modalitate de a face politică va trebui cumva scoasă din ecuaţie  Este vorba de responsabilitatea tuturor. Acest anunţ nu ajută. Pare să fie o propunere de soluţie, dar acestea trebuie discutate în interiorul coaliţiei. Noi nu dorim să comentăm această soluţie în niciun fel. Am convenit în principiu să discutăm în interior, dar acesta înţelege nu a fost respectată”, a completat Cseke Attila. 
 
Liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă. Barna afirmă că, astfel, se dă un exemplu „fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României”.
 
Acesta a precizat că, un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi „serios, credibil şi care nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii pentru luarea deciziilor”. 

„Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment”, a mai declarat Barna, precizând că va fi nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor. 

„Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj  responsabil, după 30 de ani de balet politic”, şi-a încheiat Barna declaraţia de presă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.