Şeful Pentagonului, Christopher Miller, se află printre primii americani vaccinaţi împotriva covid-19, iar el s-a vaccinat în faţa camerelor de luat imagini, pentru a încuraja populaţia să facă la fel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul interimar american al Apărării a fost filmat în timp ce era vaccinat, luni, la Spitalul Militar Walter Reed, la periferia Washingtonului.

”Asta e tot?! Dar nu doare deloc!”, a glumit el în timpul vaccinării, un simbol al speranţei în cea mai îndoliată ţară din lume de noul coronavirus, care a depăşit pragul dramatic de 300.000 de morţi din cauza covid-19.

Pentagonul anunţa săptămâna trecută că, chiar dacă primele doze de vaccin sunt destinate cu prioritate personalului medical militar, secretarul Apărării şi ofiţerii cu cel mai înalt grad în armata americană vor fi ”vaccinaţi voluntar, în mod foarte public, pentru a transmite mesajul că vaccinul este eficient şi sigur”.

În afară de Christopher Miller, urmează să fie vaccinaţi numărul doi la Pentagon David Norquist, şeful Statului Major, generalul Mark Milley, şi toţi generalii din cadrul Statului Major.

Campania americană de vaccinare, cea mai vastă din istoria ţării, vizează în prima fază în mod prioritar personalul medical cel mai expus şi azilurile de pensionari.

Aproape trei milioane de doze urmează să fie distribuite până miercuri, cu obiectivul de a vaccina aproximativ 20 de milioane de americani până la sfârşitul lui lui decembrie şi 100 de milioane până la sfârşitul lui martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.