Unsprezece persoane au murit într-un incendiu, în noaptea de luni spre marţi, la un azil de pensionari, în Başcortostan (Başchiria), în Ural, a anunţat Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O anchetă cu privire la o încălcare a regulilor de securitate care a antrenat moartea prin imprudenţă a fost deschisă, precizează într-un comunicat principalul organism de anchetă penală din Rusia.

În timpul incendiului, care a izbucnit în toiul nopţii în această casă de lemn cu mansardă din satul Işbuldino potrivit salvării, în imobil se aflau în total 15 persoane, precizează comitetul.

Patru persoane au putut să iasă din clădirea în flăcări, iar ”corpurile celorlalte 11 au fost găsite” de către pompieri, potrivit aceleiaşi surse.

Înregistrată drept ”casă de caritate”, instituţia furniza servicii de asistenţă socială bătrânilor, însă nu avea autorizaţia să-i cazeze în acest imobil, potrivit administraţiei locale, scrie agenţia rusă de presă Interfax.

Explozii sau incendii accidentale sângeroase sunt relativ curente în Rusia, din cauza faptului că infrastructurile sunt depăşite moral sau a nerespectării normelor de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.