Preşedintele social-democrat Marcel Ciolacu afirmă că renunţarea de către PSD la mesajul pe teme naţionaliste a fost o "decizie politică” pe care şi-o asumă ca lider al partidului. "Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. (...) Trebuia o ruptură a partidului evidentă de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale şi s-au folosit de acest naţionalism, dus un pic spre extremă, pentru a-şi rezolva problemele personale penale", spune Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat luni seară, într-o emisiune televizată, de a renunţat la discursul naţionalist, fapt ce ar fi ajutat la ascensiunea Alianţei pentru Unirea Românilor, preşedintele PSD a răspuns că aceasta a fost o decizie politică pe care şi-a asumat-o. 
 
"Este o decizie politică pe care mi-o asum. Vocile naţionaliste din interiorul Partidului Social Democrat nu mai erau nişte voci credibile, erau nişte voci care amestecaseră mesajul cu justiţia şi cu naţionalismul. Ideile de suveranitate au rămas în partid şi vor fi exprimate de către alte persoane în viitor. Aţi văzut şi în programul de guvernare al partidului ne referim clar la un naţionalism economic. Lumea confundă extrem cu naţionalismul şi există în continuare în interiorul partidului un filon puternic în acest sens şi o să-l vedeţi că o să se şi manifeste, dar cu un trend european şi cu un alt... Şi Germania are naţionalismul german”, a declarat preşedintele PSD, luni seară, la România Tv. 
 
El a dat exemplul unor proiecte de acte normative care au fost promovate de PSD şi care reprezintă dovadă a naţionalismului. 
 
"Dacă am fi într-o stare în care ţara ar avea şi Guvern, şi Parlament, pentru că, momentan, nu mai avem de niciunele, chiar o să vin cu toate studiile şi chiar mi-ar plăcea o discuţie. Chiar îmi doresc să o avem, să vedeţi exact că, de fapt, nu am greşit. Trebuia o ruptură a partidului evidentă de anumite voci care au confundat partidul cu interesele lor personale şi s-au folosit de acest naţionalism, dus un pic spre extremă, pentru a-şi rezolva problemele personale penale", a afirmat Ciolacu.
 
El a adăugat că nu se referă la Liviu Dragnea atunci când face această afirmaţie, ci "dimpotrivă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.