Sudul statului Chile şi Argentina au fost cufundate în întuneric pentru două minute, luni după-amiază, când Luna a fost acoperită total de discul solar, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul a fost total în Argentina, în regiunea Bariloche (sud) unde s-au strâns mii de persoane cu ochelari de protecţie pentru a vedea fenomenul. 

În schimb, spectacolul a fost parţial întrerupt în Chile, la 800 de kilometri sud de capitala Santiago de Chile, de o ploaie continuă. 

În oraşul turistic Pucon, lângă lacul Villarrica, aversele nu au încetat în intensitate dimineaţă, lăsând fără speranţă să se întrevadă aliniamentul Pământ-Lună-Soare, prevăzut pentru ora locală 13.00, adică 16.00 GMT, pentru două minute şi nouă secunde. 

Dar în momentul eclipsei, norii s-au risipit deasupra plajei unde erau adunate mii de persoane cu pelerine de ploaie. 

"Este magnific, unic. Nu credeam să mai vedem din cauza norilor, dar este unic când cerul se deschide. Un miracol!", s-a entuziasmat Matias Tordecilla, 18 ani, încântat de spectacolul pe care l-a trăit.

Zeci de oameni de ştiinţă amatori sau profesionişti au sosit de mai multe zile pentru a-şi instala telescoapele pe laturile vulcanului Villarrica, unul dintre cei mai activi din Chile, în mijlocul vegetaţiei bogate din sudul ţării. 

În fiecare an, există două eclipse totale de Soare, dar în funcţie de perioada anului şi de momentul zilei este sunt mai mult sau mai puţin vizibile pentru populaţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.