Ministerul Justiţiei a anunţat declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror european delegat în România, precizând că pot fi depuse candidaturile până pe data de 7 ianuarie 2021, iar interviul va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, poate fi desemnată candidat pentru funcţia de procuror european delegat în România persoana care îndeplineşte următoarele condiţii cumulative: este cetăţean român, cu domiciliul în România; este procuror cu o vechime în funcţie de minimum 12 ani, dovedită cu adeverinţă; deţine gradul profesional cel puţin de parchet de pe lângă tribunal, dovedită cu adeverinţă; are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal; deţine o cunoaştere satisfăcătoare a limbii de lucru în cadrul EPPO, respectiv limba engleză. 
 
Persoanele interesate îşi pot depune candidatura până la data de 7 ianuarie 2021.
 
Depunerea candidaturii se poate face în mod direct, prin depunerea la sediul Ministerului Justiţiei, până la ora 17, prin poştă sau servicii de curierat, la adresa de corespondenţă a Ministerului Justiţiei - str. Apolodor nr.17, Sector 5, cod poştal 050741 Bucureşti, în atenţia Direcţiei Resurse Umane. Pentru a se considera candidatura depusă în termen, este necesar ca data oficiului poştal/a firmei de curierat să fie în interiorul termenului mai sus indicat, respectiv până în data de 7 ianuarie 2021, inclusiv.
 
O altă metodă pentru depunerea candidaturii este electronic, la adresa de email: selectie.ped@just.ro, până în data de 7 ianuarie 2021, inclusiv, până la ora 24:00.
 
Candidaturile transmise după această dată nu vor fi luate în considerare, a precizat ministerul Justiţiei. 
 
Dosarele depuse vor fi analizate de Comisia de selecţie, iar rezultatele verificării şi informaţiile privind data, ora şi locul organizării sesiunii de audiere vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Public.
 
Interviul va avea loc în perioada 25-28 ianuarie 2021, perioadă ce poate suferi modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare a interviului. Acesta se va desfăşura la sediul Ministerului Justiţiei sau prin mijloace de comunicare la distanţă, în funcţie de evoluţia situaţiei pandemice. Interviul se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei. Interviul are o durată de maximum 45 de minute/candidat.
 
Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate şi întrebări în limba engleză. Candidaţii pot răspunde la întrebările respective în limba engleză. 
 
La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor 15 posturi de procurori europeni delegaţi, precum şi 5 propuneri de rezervă. 
 
Lista candidaturilor va fi comunicată Procurorului Şef European. 
 
Parchetul European îşi desfăşoară activitatea în cadrul birourilor teritoriale din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, cu un număr de 15 procurori europeni delegaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.