Preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ, medicul chirurg Iosif Koszeghi, în vârstă de 71 de ani, a decedat din cauza COVID-19, anunţă Colegiul Medicilor din România care afirmă că se pare că medicul s-a infectat la Spitalul Judeţean Neamţ, unde lucra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi exprimă întreaga compasiune şi părere de rău cu privire la moartea colegului nostru, medicul Iosif Koszeghi, survenită în urma infecţiei cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Neamţ, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contractat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ”, transmite CMR.
Conform Colegiului Meidicilor din România, dr. Iosif Koszeghi ”a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniţi şi în acţiunile realizate imediat după stingerea incendiului”.
„Suntem cu sufletul şi gândurile noastre alături de familia şi colegii dr. Iosif Koszeghi. A fost un medic responsabil, un coleg implicat în noua direcţie de dezvoltare a profesiei medicale, un om care nu a ezitat să se implice cu toate riscurile existente şi să îşi aducă contribuţia sa la acţiunile realizate imediat după tragedia de la unitatea din Piatra Neamţ unde îşi desfăşura activitatea medicală. Exemplul său, la fel ca şi multe altele din sistemul medical românesc, arată tuturor că medicii sunt acolo unde şi când este nevoie de munca lor chiar dacă riscurile profesiei, mai ales în această perioadă, sunt foarte mari, iar unele ajung până la vătămarea gravă sau sacrificiul suprem”, a transmis Colegiul Medicilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.