Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea critică demersurile comune ale PNL, USR-PLUS şi UDMR de a negocia cu privire la o viitoare guvernare, susţinând că românii au votat "explicit pentru schimbare”, nu pentru ca PNL "să se perpetueze la Palatul Victoria”. "Majoritatea trebuie testată în Parlament, nu la discuţii oficiale, formale sau informale, pe la vile sau pe la alte locaţii”, a declarat Gabriela Firea, sâmbătă, în timp ce la Vila Lac se poartă negocieri între cele trei forţe politice de dreapta. Firea a spus că PSD va propune preşedintelui Iohannis fie un guvern constituit de PSD care poate să funcţioneze "cu minoritate în Parlament şi negociere pentru fiecare proiect de lege”, fie un Guvern de uniune naţională cu prim ministru din partea PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Din păcate, nu observ nicio schimbare de atitudine în bine a preşedintelui şi a PNL faţă de români. Votul acestora a fost foarte clar, explicit şi anume s-a votat în principal pentru schimbare, iar schimbarea se traduce în acest moment printr-o altă formulă guvernamentală. Sub nicio formă românii nu au votat pentru ca PNL să se perpetueze la Palatul Victoria, ci dimpotrivă”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.
 
Ea a amintit că liderul PNL, Ludovic Orban, afirma înainte de alegeri că partidul care va obţine primul loc după alegeri trebuie să propună premierul. 
 
"Normal şi democratic şi ca o dovadă a respectului faţă de votul românilor trebuia să fie acceptată propunerea noastră de prim ministru şi anume profesorul Alexandru Rafila şi în jurul acestei personalităţi să se constituie formula guvernamentală, pentru că majoritatea trebuie testată în Parlament, nu la discuţii oficiale, formale sau informale, pe la vile sau pe la alte locaţii”, a adăugat Firea. 
 
Liderul social-democrat a precizat că luni, la discuţiile de la Palatul Cotroceni, PSD va propune preşedintelui Klaus Iohannis fie guvern constituit de PSD care poate să funcţioneze "cu minoritate în Parlament şi negociere pentru fiecare proiect de lege”, fie un Guvern de uniune naţională cu prim ministru din partea PSD. 
 
Firea a afirmat că PSD "are informaţii din interiorul Guvernului” conform cărora PNL ar intenţiona să crească TVA, iar măsura ar urma să fie introdusă în proiectul de buget pentru anul viitor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.