Vinaria Purcari, companie deţinută integral de către producătorul de vinuri Purcari Wineries PLC, a vândut participaţia deţinută în GCC pentru o sumă de 7,22 milioane euro către elveţienii de la Vetropack Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 9 decembrie 2020, Vinaria Purcari, entitatea deţinută 100% de către Purcari Wineries PLC, a vândut participaţia deţinută în GCC pentru o sumă de 7.224.093 euro către Vetropack Group, o corporaţie elveţiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa. Vetropack Group a achiziţionat întreg Grupul Glass Container, format din GCC si Glass Container Prim (GCP). Totodată, Vinăriei Purcari SRL, precum şi la ceilalţi acţionari ai Grupului Glass Container, pot fi atribuite adiţional în perioada 2021-2022 plăţi de performanţă care ar putea creşte valoarea efectivă a activului vândut”, arată un anunţ al companiei.

De asemenea, sunt prevăzute anumite declaraţii, garanţii şi despăgubiri din numele vânzătorului în atenţia Vetropack Group care pot deveni plătibile în cazul unor efecte adverse aferente tranzacţiei în cauză.

Grupul Vetropack este unul dintre principalii producători de ambalaje din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor din Europa. Grupul are instalaţii de producţie şi birouri de vânzări şi distribuţie în Elveţia, Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi Italia.

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE)  are o capitalizare de 430 milioane lei şi a avut în anul 2019 venituri de 199,1 milioane lei, la un profit net de 40,46 milioane lei.

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin şi brandy din Europa Centrală şi de Est, gestionând aproximativ 1.000 de hectare de podgorii şi patru vinării din România şi Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar.

Grupul Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de pieţe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi America (SUA şi Canada).

Începând cu luna februarie 2018, Purcari a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, prima Ofertă Publică Iniţială a unei companii din Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.