Şeful DSU Raed Arafat a declarat, întrebat dacă sunt afectate activităţile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din cauza că Guvernul este unul interimar în momentul de faţă, că nu este niciun impediment, deoarece CNSU lucrează la nivel de decizie iar reglementările se pot face prin hotărâri ale Executivului sau prin ordine realizate în baza deciziilor comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu sunt afectate, pentru că noi lucrăm la nivel de decizie CNSU, la hotărâri de Guvern şi la ordine care se dau în baza deciziilor comitetelor judeţene. Niciuna dintre ele nu este împiedicată de faptul că Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă. Noi la acest moment nu avem nevoie de ordonanţe de urgenţă. Tot ce lucrăm acum, toate aceste măsuri se reglementează în baza legii, prin hotărâri de Guvern, iar Executivul are voie să emite aceste hotărâri”, a afirmat Raed Arafat, întrebat la finalul şedinţei CNSU în care a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile, dacă faptul că avem Guvern interimar afectează activităţile Comitetului. 

El a precizat că legislaţia permite reglementarea măsurilor prin hotărâri de Guvern.

„La acest moment, legislaţia ne permite să luăm aceste hotărâri prin hotărâri de Guvern, iar Guvernul actual poate să emită hotărâri de Guvern sau sunt unele prin hotărâri ale CNSU. Deci aceste măsuri pot să fie luate”, a completat Arafat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.