Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, întrebat joi ce se întâmplă cu testele rapide achiziţionate prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), că s-a discutat despre achiziţionarea a trei milioane de teste şi „urmează ca ele să fie folosite în conformitate cu deciziile pe care le vor lua medicii de specialitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu cine anume le-a achiziţionat. Ştiu că am discutat achiziţia a 3 milioane de teste. Ministrul Sănătăţii a comunicat acest aspect. Urmează ca ele să fie folosite în conformitate cu deciziile pe care le vor lua medicii de specialitate”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat joi ce se întâmplă cu testele rapide achiziţionate prin ONAC.

Întrebat dacă ONAC, în opinia sa, este o instituţie de încredere pentru a face aceste achiziţii, în contextul în care au fost probleme privind achiziţiile în perioada stării de urgenţă şi alertă, premierul interimar a răspuns: „Îmi cereţi să vă răspund la un subiect pe care nu l-am aprofundat şi nu am cunoaştere despre ceea ce s-a întâmplat acolo”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, după întâlnirea pe tema gestionării pandemiei de COVID-19, că este nevoie de concentrare maximă pe aces subiect şi că în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide deja comandate.

„Tocmai s-a încheiat o şedinţă de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătăţii şi cu alţi specialişti – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiţă, care se ocupă de campania de vaccinare. Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. (...) În mai puţin de o săptămână, va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide care sunt deja comandate. Şi, pentru a veni în sprijinul pacienţilor cu forme mai grave, sunt deja în curs de instalare aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Deci, iată, se lucrează, se lucrează rapid, se lucrează pentru a extinde capacitatea spitalelor, pentru a putea primi bolnavii”, a explicat şeful statului. 

Nicolae Ciucă a participat joi la evenimentul de semnare a acordurilor de cooperare dintre Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), Biserica Ortodoxă Română şi Primăria Municipiului Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.