Mai mult de 3.000 de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate într-o singură zi în Statele Unite, acest număr reprezentând o premieră de la începutul epidemiei aici, potrivit NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ a fost înregistrat miercuri. Anterior, recordul negativ fusese înregistrat pe 22 aprilie, când au fost raportate 2.861 de decese asociate Covid-19.

Anul acesta, peste 290.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA.

În ultima săptămână, Statele Unite au înregistrat în medie, într-o zi, 205.601 cazuri de infectare şi 2.260 de decese asociate. 

Media a crescut de la 158.396 de contaminări şi 1.176 de decese înregistrate zilnic în urmă cu patru săptămâni.

SUA reprezintă cea mai afectată naţiune din lume, cu peste 15,3 milioane de cazuri.

La nivel mondial, începând cu 8 decembrie 2019, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 68,8 milioane de contaminări şi peste 1,56 de milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.