Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban Ionel Dancă, doi actuali parlamentari, un medic specialist în obstetrică şi un consilier judeţean ar urma să primească mandate de parlamentar de Vrancea. Un alt mandat, de deputat, ar putea reveni fie unui director din ARR, fie unui ofiţer de poliţie ieşit la pensie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Camera Deputaţilor, PNL ar urma să fie reprezentat de Ion Ştefan şi de Ionel Dancă.

Ion Ştefan este de profesie inginer, este antreprenor, câştigând acum al doilea mandat de deputat. În prezent, el este ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Ionel Dancă este al doilea membru PNL Vrancea care ar urma să meargă în Camera Deputaţilor. El este absolvent al Facultăţii de Filosofie şi doctorand în studii politice şi administrative, fost jurnalist şi expert în comunicare, actual secretar de stat în Cancelaria primului ministru.

La Senat, PNL ar urma să fie reprezentat de Raluca Ioan, medic obstetrică-ginecologie la Maternitatea Polizu din Bucureşti, aceasta fiind la primul mandat în Parlament.

La PSD, mandatele de deputaţi ar urma să le revină lui Nicuşor Halici, fost prefect de Vrancea, care a fost parlamentar si în legislatura trecută, şi Elenei Stoica - antreprenor, consilier local la Panciu în 2008, consilier judeţean, aceasta fiind la primul mandat de deputat.

La Senat, PSD Vrancea ar urma să-l trimită pe Angel Tîlvăr. Acesta este profesor de limba engleză, consilier judeţean în perioada 2000-2008, senator în perioada 2008-2012, deputat în perioada 2012-2020, acum ales senator pentru al patrulea mandat de parlamentar. A deţinut funcţia de ministru delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni.

Pe de altă parte, Vrancea mai are un mandat de deputat, care poate să revină fie PNL, fie AUR.

În acest caz, de la PNL ar putea intra în Parlament, Nicu Tănase - inginer, preşedinte PNL Focşani, director al ARR Vrancea, în perioada 2009-2012 a fost inspector şef ARR la nivel naţional, consilier în CLM Focşani din 2008.

De la AUR ar putea intra în Parlament Georgel Badiu – ofiţer de poliţie pensionar, care a lucrat la Cercetări Penale în IPJ Vrancea. Nu a făcut politică până în ianuarie 2020, cînd s-a înfiinţat filiala AUR Vrancea, pe care o conduce de atunci. A candidat în alegerile locale pentru funcţia de preşedinte CJ, având un scor de 3,56%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.