Michel Barnier, care negociază de luni de zile cu britanicii un acord post-Brexit, i-a informat pe miniştrii de Externe ai statelor membre UE că un ”no deal” pare, în prezent, mai probabil decât un acord comercial până la 31 decembrie, potrivit unor surse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uniunea Europeană (UE) este necesar să se pregătească pentru a-şi pune în aplicare planurile de urgenţă în vederea înfruntării unui divorţ dur, i-a îndemnat miercuri negociatorul-şef UE al Brexitului pe miniştri.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de ieşirea efectivă a Regatului Unit din UE, negocierile între cele două părţi sunt blocate, în continuare, în trei puncte - garanţiile cerute de europeni cu privire la o concurenţă loială, soluţionarea litigiilor în cadrul viitorului acord şi accesul pescarilor europeni în apele britanice.

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen urmează să se întâlnească miercuri seara la Bruxelles, cu scopul de a încerca să deblocheze negocierile unui acord post-Brexit între regat şi Uniune, a anunţat marţi Londra.

”Premierul se va duce mâine (miercuri) la Bruxelles pentru a lua cina cu VDL şi a continua discuţiile cu privire la relaţiile viitoare între Regatul Unit şi Uniunea Europeană”, a anunţat un purtător de cuvânt al numărului 10 de pe Downing Street.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.