Euroins România Asigurare Reasigurare a anunţat miercuri că implementează măsuri complexe de reechilibrare financiară prin două majorări de capital de peste 126 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Euroins România Asigurare Reasigurare SA anunţă implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară prin care compania îşi consolidează prezenţa cu două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei. Prima majorare de capital, în valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizată pe 2 decembrie. O zi mai târziu, pe 3 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Euroins România a aprobat şi realizat propriu-zis conversia a două datorii subordonate în valoare de 76 de milioane de lei în capital de lucru”, a anunţat asiguratorul.

Cele două datorii subordonate au fost acordate în iunie şi august de compania-mamă Euroins Insurance Group către Euroins România.

”Cu aceste două creşteri succesive de capital, Euroins România îşi consolidează semnificativ poziţia în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe piaţa RCA şi de diversificare a portofoliului. Finalizarea acestor măsuri economice şi infuzii de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. În prezent, puterea financiară a Euroins România Asigurare Reasigurare SA este în concordanţă cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat”, spun reprezentanţii companiei.

Prin aceste măsuri, acţionarii se angajează să investească în continuare pe piaţa românească de asigurări.

"Compania se concentrează pe creşterea continuă a calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menţinerea şi consolidarea poziţiei şi îmbunătăţirea continuă a rezultatelor financiare. Principalul obiectiv al Euroins România Asigurare Reasigurare SA este să rămână un partener stabil pentru clienţii şi intermediarii săi”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administraţie.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea CEE / SEE / CSI. Compania se concentrează pe oferirea unei game largi de produse generale, de sănătate şi de asigurări de viaţă. Grupul are sediul central în Bulgaria şi operează în nouă ţări europene şi are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează şi în Grecia, Polonia şi Rusia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. EIG este o filială a Eurohold Bulgaria, un grup independent de top care operează în regiunea CEE / SEE / CSI, listat la bursele de la Sofia şi Varşovia. Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor şi operaţiuni de investiţii.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.