Co-preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, susţine că dacă formaţiunea pe care o reprezintă s-ar fi clasat pe primul sau pe al doilea loc după votul de duminică, ar fi cerut suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză de încălcarea Constituţiei. ”Ce a făcut în campania electorală este de-a dreptul greţos. Un preşedinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie competitor electoral”, susţine Simion. El subliniază că, datorită AUR, PMP şi Pro România ”au părăsit” scena politică şi susţine că speră ”să ne părăsească şi alţi monştri sacri din politica românească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
George Simion, unul dintre liderii AUR, formaţiune politică ce va intra în noul Parlament în urma alegerilor de duminică, îl critică în termeni duri pe preşedintele Klaus Iohannis despre care susţine că ar fi încălcat nu doar spiritul, ci şi litera Constituţiei. 
 
”Ce a făcut în campania electorală este de-a dreptul greţos. Un preşedinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie competitor electoral. Dacă am fi fost prima, sau a doua forţă politică în România, cu siguranţă am fi cerut suspendarea acestui preşedinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat preşedintelui Iohannis 25%. Doar de spaimă, de frică de dosare USR-ul intră la guvernare. (...) Şi avem o problemă: eu în toată ecuaţia asta mă uit cine mai ţine cu românii faţă de un preşedinte uzurpator. PSD-ul văd că nu vrea să intre la guvernare”, a declarat George Simion, marţi seară, într-o emisiune la Antena 3. 
 
Întrebat în acest context, dacă Alianţa pentru Unirea Românilor ar fi fost dispusă să intre la guvernare alături de PSD, co-preşedintele formaţiunii a răspuns că liderii acesteia sunt dispuşi ”să discute cu oricine”, pentru că nu sunt ”fascişti”.
 
”Noi discutăm cu oricine pentru că nu suntem obtuzi, nu suntem fascişti şi suntem deschişi la dialog pe anumite funcţii să punem oameni competenţi”, a  afirmat Simion.
 
El a subliniat rolul jucat de AUR în scrutinul în urma căruia formaţiunile Pro România şi PMP nu mai mai intrat în Parlament. 
 
”Din cauza noastră, mai mult aş spune datorită nouă, Pro România şi PMP-ul ne-au părăsit. Sperăm să ne părăsească şi alţi monştri sacri din politica românească”, a mai spus Simion.
 
Acesta a precizat că parlamentarii formaţiunii nu vor vota pentru învestirea Guvernului.
 
”Nu, nu ne conving aceste personaje pe care le vedem, drept urmare nu le vom vota”, a mai spus Simion.
 
El a menţionat că ”în niciun caz” formaţiunea pe care o reprezintă nu este una antieuropeană.
 
”Vrem să fim parte a Europei, nici nu ave cum să nu fim parte a Europei pentru că suntem, şi istoric, şi geografic”, a mai declarat acesta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.