Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan afirmă că ”trebuie să avem un Guvern funcţional la intrarea în anul viitor” şi a avansat data de 23 decembrie pentru votul de învestitură. Conform calendarului avansat de Bogdan, în 21 şi 22 decembrie ar urma să intre în funcţiune noul Legislativ şi comisiile acestuia, urmând ca înainte de Ajunul Crăciunului să fie votat viitorul Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am primit mandat din partea preşedintelui României de a constitui o majoritate şi de a realiza o echipă performantă care să pună în aplicare un proiect pe care să-l armonizăm între programul nostru, programul USR PLUS şi al UDMR”, a declarat, marţi seară, Rareş Bogdan. 
 
Acesta a precizat că nu s-a discutat despre portofolii, ci despre calendarul de învestire a Guvernului. 
 
”Nu am discutat chestiuni legate de portofolii, nici cine rămâne, nici cine pleacă, nici ce îşi doreşte PNL ca portofolii. Am discutat chestiuni legate de ce urmează să implementăm şi de calendar al învestirii guvernului. Pe 21 expiră mandatele actualilor deputaţi şi senatori, am dori ca pe 21 noul Parlament să fie învestit, urmând ca până în Ajun, până în 23 practic să... Da, urmează comisiile... deci Paramentul în 21, în 22 constituirea noilor comisii parlamentare - 16 la Cameră şi cred că 15 la Senat-  şi de asemenea să urmeze audierea miniştrilor, iar pe 23 să fie votul în Parlament pentru a intra în... Sunt câteva chestiuni pe care nu le putem neglija, sunt extrem de importante şi trebuie să avem un Guvern funcţional la intrarea în anul viitor din diverse motive juridice, legi care urmează să fie amendate, deci sunt câteva chestiuni importante”, a mai precizat  Rareş Bogdan. 
 
Acesta a afirmat din nou că PNL ia în calcul ”o majoritate de aproximativ 260” de parlamentari, el arătând că liberalii se bazează şi pe susţinerea parlamentarilor care reprezintă minorităţile naţionale.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.