Guvernul britanic a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană care-i permite să retragă dispoziţiile controversate din proiectul de lege prin care revine asupra Tratatului Retragerii Regatului Unit din UE şi care-i deranjează pe europeni în toiul negocieirlor coemerciale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei reuniuni la Bruxelles, oficiali europeni şi britanici ”pot de-acum să anunţe un acord de principiu cu privire la toate subictele, dar mai ales cu privire la protocolul privind Irlanda şi Irlanda de Nord”, anunţă Guvernul britanic într-un comunicat.

Astfel, Londra urmează să retragă din legea privind piaţa internă britanică articolele care încalcă, aşa cum de altfel recunoaşte, dreptul internaţional.

La rândul său, Uniunea Europeană ”nu-şi va sacrifica niciodată viitorul” pentru a încheia un acord post-Brexit cu preţul unor concesii care să-i fragilizeze piaţa unică, a avertizat pe Twitter negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, în contextul în care negocierile se află în imaps.

”Noi nu ne vom sacrifica niciodată viitorul cu preţul momentului prezent. Accesul la piaţa noastră (unică) presupune condiţii”, subliniază el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.