Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) cere ca partenera fugară a lui Amedy Coulibaly, Hayat Boumeddiene, care s-ar afla în Siria, să fie condamnată la 30 de ani de închisoare şi o perioadă de securitate de două treimi din pedeapsa tinerei - judecată în lipsă în procesul atentatelor din ianuarie 2015 la Charlie Hebdo şi Hyper Cacher -, apreciind că ea a jucat un ”rol important” în pregătirea atentatelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea nu a negat niciodată temeiul acţiunii soţului său” şi ”a devenit un instrument de propagandă” a grupării Statul Islamic, a subliniat parchetul.

Acuzarea a cerut ca principalul acuzat, Ali Riza Polat, acuzat de complicitate la acte teroriste,să fe condamnat la închisoare pe viaţă, pentru rolul său ”pivot” în pregătirea atentatelor.

Ea a cerut de asemenea ca Mohamed Belhoucine - un apropiat al lui Amedy Coulibaly, judecat în absenţă la curtea specială cu juri de la Paris - să fie  condamnat tot la închisoare pe viaţă şi o perioadă de siguranţă de 22 de ani.

Parchetul a cerut ca Mehdi Belhoucine, judecat în absenţă, să fie condamnat la 20 de ani de închisoare şi o perioadă de siguranţă de două treimi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.