Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat marţi, după şedinţa conducerii liberale, că obiectivul liberalilor este de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD şi că acesta poate fi realizat. El a anunţat PNL va avea 41 de senatori şi 95 de deputaţi, dar a precizat că acesta calcule nu sunt definitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Este clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară”, a afirmat Orban.

El a precizat că PNL va avea 41 de senatori şi 95 de deputaţi, dar că aceste cifre nu sunt definitive.

”Aşteptăm să vedem finalizarea. Mai sunt încă de validat câteva procese verbale. Sistemul de repartiţie a mandatelor depinde de 100% din rezultatele la toate secţiile”, a explicat Ludovic Orban.

El a reiterat că există posibilitatea construirii unei majorităţi parlamentare fără PSD.
”Există posibilitatea construirii unei majorităţi parlamentare fără PSD, iar noi ne vom implica în construirea ei. Sunt posibili parteneri cei de la USR-PLUS, cei de la UDMR”, a afirmat Orban.
El a comentat ideea unei asemănări a structurii rezultate în urma negocierilor, cu Convenţia Democratică din anii ”90.
”Dacă vă aduceţi aminte, Convenţia în sine era un conglomerat. A mai existat şi PD şi UDMR în alianţă. Eu cred că formaţiunile politice posibil partenere înţeleg situaţia României şi sunt sigur că după negocieri se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern”, a precizat liderul PNL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.