Judecători americani au respins, luni, cererile unui aliat al preşedintelui Donald Trump de anulare a certificării victoriilor lui Joe Biden în Michigan şi Georgia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plângerile se bazau pe nereguli în alegeri nedovedite şi solicitau ca Trump să fie declarat învingător în ambele state.

Ambele procese au fost înregistrate pe 25 noiembrie de către Sidney Powell, un fost avocat al campaniei Trump, în numele alegătorilor republicani.

Trump şi aliaţii săi au pierdut numeroase cazuri prin care au încercat să întoarcă rezultatele alegerilor în state în care trump a pierdut alegerile din 3 noiembrie, după ce le-a câştigat în 2016, făcând acuzaţii nefondate de fraudă.

Judecătoarea districtuală Linda Parker din Detroit şi judecătorul districtual Timothy Batten din Atlanta au decis că reclamanţii nu au bază legală pentru a deschide procese şi că plîngerile lor au fost înregistrate prea târziu.

”Oamenii au vorbit”, a scris Parker, referindu-se la rezultatul alegerilor.

Batten a afirmat luni că reclamanţii doresc ”poate cea mai extraordinară asistenţă solicitată vreodată”, în legătură cu alegerile.

”Vor ca această curte să înlocuiască cu decizia ei decizia a două milioane şi jumătate de alegători din Georgia, care au votat pentru Joe Biden, şi nu vreau să fac acest lucru”, a spus Batten.

Biden a câştigat în Michigan cu aproape 154.000 de voturi în plus şi în  Georgia cu 12.000 de voturi în plus, obţinând câte 16 electori în fiecare stat.

Biden a obţinut în total 306 electori, iar Trump 232, în Colegiul Electoral care determină câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Colegiul Electoral se va reuni oficial pe 14 decembrie pentru a-şi exprima oficial voturile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.