În total 23 de mineri au murit, în urma unei scurgeri de gaze, într-o mină de cărbune, în sud-vestul Chinei, iar o singură persoană a putut fi slavată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci şi patru de mineri au fost blocaţi în subteran vineri de scurgeri de gaze în mina Diaoshuidong, la Chongqing (sud-vest), un oraş situat la aproximativ 1.800 de kilometri distanţă de Beijing.

Un bilanţ anterior de 18 morţi a fost revizuit duminică, în creştere, la 23 de morţi, potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă.

O singură persoană a supravieţuit, potrivit agenţiei.

Accidentul a avut loc în timp ce minerii demontau echipament subteran, în mina închisă de şase luni.

Potrivit agenţiei, alte trei persoane au murit în această mină în 2013.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde industria înregistrează un bilanţ dur în domenul siguranţei şi în care reglementările sunt rareori aplicate.

În total 16 persoane au murit într-o mină la periferia Chongqing, în septembrie, după ce o bandă rulantă din mină a luat foc şi a crescut nivelul dioxidului de carbon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.