Twitter a extins suportul pentru cheile hardware, folosite pentru securizarea conturilor, acestea putând fi acum folosite şi pe smartphone-urile cu Android şi iPhone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă până acum cheile hardware puteau fi folosite pentru logarea pe Twitter doar pe site-ul web, ceea ce limita serios funcţionalitatea acestora în cadrul reţelei sociale, utilizatorii le pot folosi acum inclusiv pe smartphone-uri.

Twitter a depăşit limitarea tehnică ce nu i-a permis acum să faciliteze logarea pe smartphone cu ajutorul cheilor hardware prin schimbarea protocolului de logare - acum foloseşte WebAuthn.

Prin trecerea la noul protocol, Twitter a putut extinde suportul pentru cheile hardware şi la nivelul device-urilor mobile, unde numărul de utilizatori ai serviciului este mai mare decât pe desktop.

Cheile hardware reprezintă în prezent cea mai bună cale de securizare a conturilor online, inclusiv experţii în securitate cibernetică considerându-le eficiente “aproape 100%”.

Logarea cu nume şi parolă trebuie însoţită mereu de un cod care este generat de cheia hardware. Nefiind conectată la vreo reţea, cheia hardware este cea mai eficientă, deoarece hackerul ar trebui să intre fizic în posesia ei pentru a sparge un cont.

Celelalte două modalităţi de securizare 2FA, prin SMS şi aplicaţii de autentificare, depind de conexiuni wireless, care sunt mereu susceptibile de a fi accesate.

Cheile hardware au devenit mult mai accesibile în ultima vreme - sunt ieftine şi suficient de mici pentru a fi purtate pe post de breloc la chei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.