Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat, duminică seară, că printre primele măsuri care vor fi luate odată cu câştigarea alegerilor de către partidul său, vor fi legate de deschiderea şcolilor şi a pieţelor. Romaşcanu consideră că o propunere viabilă de premier al fi Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce vedem în această seară sunt nişte cifre care dau drept câştigător PSD. Am aşteptat acest rezultat, un rezultat pe care PSD, în urma reformelor şi schimbărilor pe care le-a propus, l-a meritat.  Credem că va rămâne pe primul loc, chiar dacă mai sunt voturile din Diaspora, iar asta ne va pune în situaţia de a nominaliza primii prim-ministrul, iar prima propunere de Guvern să vină de la PSD”, a declarat senatorul PSD, Lucian Romaşcanu.

Pe de altă parte, Romaşcanu a comentat prezenţa scăzută a românilor la urne, spunând că aceasta a fost rezultatul ”insistenţei nelalocul ei a preşedintelui Iohannis de a avea alegeri în plină pandemie”.

Senatorul PSD a precizat că o prezenţă scăzută la urne  nu este un lucru bun pentru democraţie: ”Insistenţa nelalocul ei a preşedintelui Iohannis, de a avea alegeri în plină pandemie,a reuşit, cu ghilimele de rigoare, să facă din acest scrutin scrutinul cu cel mai mic număr de alegători. Nu e bine pentru democraţie. Se puteau amâna aceste alegeri cu 3 luni, să avem o parte din populaţie vaccinată şi să fie riscuri mai mici”.

Lucian Romaşcanu consideră că un nume potrivit de premier este Marcel Ciolacu: ”Avem toate opţiunile posibile, de la preşedintele partidului Marcel Ciolacu, care a lăsat loc de discuţii. Dumnealui a spus că ne trebuie cel mai bun premier în contextul pandemiei şi al crizei economice, pe care îl poate daPSD. Deci, locul unu pe listă este Marcel Ciolacu. Mai avem doi foşti premieri, profesori universitari, medici de renume, deci avem cu cine să venim în faţa românilor”. 

Cât despre ce negocieri politice ar putea face PSD pentru a forma Guvernul, Romaşcanu a spus că este timp pentru a face acest pas.

 ”Aveţi încredere că în momentul în care se vor aşeza lucrurile în Parlament avem capacitatea de negociere încât să ne aducem lângă noi oameni care cred în aceleaşi proiecte”, a subliniat Romaşcanu.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD Buzău, Petre Emanoil Neagu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat că judeţul va fi reprezentat în Parlament de 5 deputaţi şi de 2 senatorin PSD. 

”Cu siguranţă vom fi, dacă nu prima organizaţia judeţeană din ţară, vom fi cel puţin pe locul doi. Eu întrevăd, şi vă rog să reţineţi această declaraţie, că PSD va avea la Buzău 5 deputaţi în noua legislatură şi 2 senatori, iar restul se vor duce de la alte partide. Sunt convins că oamenii din PSD, care vor reprezenta Buzăul în Parlamentul României, sunt oamenii locului, oameni cu experienţă, sunt buzoieni care ştiu toate
realităţile locului, deci, cu siguranţă Buzăul va avea de câştigat”, a declarat preşedintele executiv al PSD Buzău.

Pe primele cinci locuri pe lista pentru Camera Deputaţilor se află preşedintele PSD Marcel Ciolacu, urmat de fostul europarlamentar Andi Cristea, de fostul vicepreşedinte al CJ Buzău, Romeo Lungu, de profesorul Laurenţiu Ţepeluş de la Colegiul B.P.Hasdeu şi de managerul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian.

Pe listele pentru Senat, primele două poziţii sunt ocupate de Lucian Romaşcanu, actualmente senator şi de Liliana Sbîrnea, senator şi în legislatura 2016-2020.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.