Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll-ului, că rezultatul alegerilor va fi cunoscut doar după numărarea tuturor voturilor, în rezultatele cercetărilor sociologice nefiind incluse voturile exprimate până la închiderea urnelor şi nici cele din Diaspora. ”PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri”, a declarat Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rezultatul alegerilor  îl vom cunoaşte după finalizarea procesului de numărarea a voturilor. (...) PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor. Le mulţumesc tuturor românilor care au decis să îşi exercite dreptul la vot. În ciuda campaniilor mincinoase, respect pe toţi aceia care au decis să participe la vot în condiţii de pandemie. De asemenea, în mod special le mulţumesc tuturor cetăţenilor români care au venit la vot şi au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, normală, în interesul României”, a declarat, duminică seară, Ludovc Orban.

Acesta a cerut tuturor delegaţiilor din secţiile de votare ”să fie extrem de atenţi la procesul de numărare a voturilor”.

”Nu spun întâmplător acest lucru pentru că noi cunoaştem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani.  (...) Sunt încrezător că, odată ce opţiunile cetăţenilor care au venit la vot, s-au exprimat, ele vor fi respectate în procesul de numărare a voturilor şi sunt încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentare a forţelor democratice care respectă cetăţeanul şi vor dezvoltarea României pentru a da un Guvern într-un termen mult mai scurt, unul responsabil care poate să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile”, a mai afirmat preşedintele liberal.

Acesta a avut şi un mesaj pentru cei care nu au votat: ”Închei cu un mesaj pentru cei care nu şi-au exprimat votul. Puterea într-o societate aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. O dată la 4 ani poporul poate decide în ce direcţie se îndreaptă România şi cui încredinţează puterea. Vom încerca să reprezentăm toţi românii, atât cei care ne-au votat, cât şi pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou Guvern vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă pentru societatea românească şi vom pune la dispoziţie soluţii pentru problemele existente”.

PSD se situează pe primul loc cu 30,5% la votul pentru Camera Deputaţilor în alegerile parlamentare de duminică urmat de PNL cu 29%, iar la Senat PSD are,30,6% iar PNL29,1%, potrivit Exit-poll-ului CURS-AVANGARDE prezentat duminică seară de Antena 3, pe baza datelor centralizate pâmă la ora 19:00, rezultatele finale urmând să fie prezentate la ora 23:00.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.