Primele doze din vaccinul produs de Pfizer-BioNTech contra Covid-19 au sosit în Irlanda de Nord, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 25.000 de doue au sosit, vineri, la Belfast şi este prima din mai multe tranşe de livrări luna aceasta. 

Ministrul Sănătăţii Robin Swann a declarat că săptămâna viitoare vor fi anunţate grupele care vor primi cu prioritate vaccinul. 

Administrarea vaccinului ar putea avea loc marţi dimineaţă. 

Referitor la producerea vaccinului, Swann a afirmat că a fost "un drum lung dar putem fi optimişti". "Cei care vor administra vaccinul vor fi cei dintâi imunizaţi, urmaţi de grupurile vulnerabile. 

"Suntem coordonaţi în privinţa prioritizării de Joint Committee on Vaccination and Immunisation", adăugând că printre aceste grupuri se numără persoane îngrijite în centre şi personalul medical şi din domeniul social. 

Distribuirea vaccinului va presupune o "provocare logistică imensă", în special în centrele de îngrijire a persoanelor în vârstă, a adăugat ministrul Sănătăţii. 

Alte şase persoane din Iralnda de Nord au murit după ce au fost testate pentru coronavirus, numărul total al deceselor ajungând la 1.032. 

Alte 449 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19. 

În Irlanda, au fost raportate alre şase decese din cauza Covid, bilanţul general fiind de 2.086. 

Oficialii irlandezi din sănătate au mai anunţat că alte 265 de persoane au fost 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.