Statele Unite au înregistrat vineri, pentru a doua zi consecutiv, un record de infectări cu coronavirus în 24 de ore, cu 225.201 de noi cazuri recenzate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acelaşi interval, au fost înregistrate mai mult de 2.500 de decese legate de Covid-19, potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30. 

SUA se confruntă cu o recrudescenţă spectaculoasă a epidemiei de mai multe săptămâni. Pragul de 200.000 de noi contaminări în 24 de ore a fost depăşit de trei ori în cursul ultimei luni, cu un vârf la peste 210.000 între miercuri şi joi. 

Autortăţile sanitare se aşteaptă la această explozie după ce numeroşi americani au călătorit cu ocazia Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei) săptămâna trecută în ciuda apelurilor de a rămâne acasă. 

De două săptămâni, Statele Unite depăşesc regulat pragul de 2.000 de morţi zilnic, ca în primăvară, în punctul maxim al primului val de epidemie, care nu a scăzut cu adevărat în ţară. 

Numărul de persoane spitalizate din cauza Covid-19 nu încetează să crească, în special în patru dintre cele mai populate state (California, Florida, New York şi Texas), potrivit Covid Tracking Project.

Cea mai afectată ţară în cifre absolute, Statele Unite au recenzat în total de la debutul pandemiei mai mult de 14,3 milioane de cazuri şi 278.000 de morţi. 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.