Forul european de baschet (FIBA Europe) a anunţat, vineri, gazdele turneelor pentru ultimele două meciuri din grupele preliminare ale EuroBasket 2022, iar România va juca în Polonia, la Gliwice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorii au patru înfrângeri în grupa A şi vor disputa ultimele două meciuri, din februarie 2021, în Polonia, la Gliwice.

România, aflată pe ultimul loc în clasamentul grupei A (4 puncte), mai are de jucat partidele retur cu Israel şi Polonia, programate în prezent în 19 şi 21 februarie 2021.

După patru etape, clasamentul grupei A este: Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi România 4 puncte. Israel şi Spania sunt deja calificate la turneul final.

Turneele preliminare, numite ”bule epidemiologice” de către FIBA, s-au derulat în oraşe diferite, pentru a evita sistemul tur-retur în mai multe naţiuni.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final.

Turneul final a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

La feminin, nu au fost stabilite toate gazdele, iar România, în grupa D, se află chiar în această situaţie.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.