VPS sau Virtual Private Server este un model foarte popular de găzduire web şi reprezintă un server privat virtual care accesează resursele unui server fizic, oferind utilizatorilor diverse funcţionalităţi care sunt compatibile cu cele ale unui server dedicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există mai multe tipuri de găzduire şi, tocmai de aceea, poate părea puţin complicat să alegi varianta potrivită pentru tine. Există găzduire cloud, partajată, VPS sau servere dedicate şi ai întotdeauna la dispoziţie extrem de multe companii de găzduire.

Iată ce trebuie să ştii despre găzduirea VPS:

Ce este VPS: avantajele şi dezavantajele acestuia

Serverele VPS sunt cunoscute ca servere private virtuale, iar acest stil de găzduire este de fapt un singur server ce este împărţit în câteva mai mici, fiecare acţionând ca propriul mediu dedicat serverului.

Prin urmare, având propria secţiune dedicată a serverului, vei avea propriul set de resurse alocate pe care le poţi configura şi personaliza după bunul plac. Totuşi, nu există schimb de date sau acces la fişiere între diferite conturi.

VPS tinde să fie mai puţin fiabil, deoarece dacă un server fizic va „pica”, atunci fiecare server de acest fel va „pica” şi el. Acest tip de server poate fi un compromis excelent între găzduirea partajată ieftină şi închirierea tehnologiei dedicate serverelor, care poate fi destul de scumpă. Mai exact, se doreşte oferirea celei mai bune alternative pentru a putea utiliza o gamă mare de funcţii, la preţuri accesibile. Performanţa VPS este mai mare decât indicatorii cheie de performanţă garantată, atunci când sistemele operate în paralel sunt inactive.

Un alt avantaj al VPS este faptul că are propriul sistem de operare, ceea ce face ca erorile de configurare sau atacurile malware să afecteze doar sistemul de operare în cauză. De asemenea, acest tip de server poate fi rapid şi uşor actualizat.

Dezavantajele unui VPS, spre deosebire de un server dedicat, sunt legate de limitările în utilizările hardware-ului şi ale resurselor de reţea.

Un model de găzduire asemănător, din punct de vedere tehnic, cu VPS de la Clodify, este cel tip cloud, care nu este facturat fix, ci ţine cont de utilizare.

Cine ar trebui să utilizeze serverele VPS?

Serverele VPS sunt ideale pentru toţi utilizatorii experimentaţi care vor mai mult control asupra site-ului lor web şi îşi doresc să creeze un mediu personalizat. VPS are numeroase funcţii, de aceea operarea în reţeaua publică nu este posibilă decât dacă utilizatorul are cunoştinţe de bază privind administrarea serverului.

Găzduirea partajată este, în general, potrivită pentru site-urile companiilor mici, blogurilor sau altor site-uri cu un număr de vizitatori relativ mic. În schimb, serverele virtuale sunt recomandate acelor site-uri web solicitate de un număr mare de vizitatori, magazinelor de dimensiuni medii sau acelor site-uri ale companiilor ce necesită performanţe garantate.

VPS are costuri lunare sustenabile şi o scalabilitate bună, de aceea poate fi cea mai potrivită soluţie pentru companii medii.

Un server VPS este cea mai bună soluţie pe care o poţi alege dacă îţi doreşti să lansezi un site care a depăşit limitele mediului de găzduire partajat şi oferă performanţe îmbunătăţite la preţuri mult mai bune decât un server dedicat complet, de aceea poate fi cea mai potrivită alegere pentru tine!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.