Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier i-a informat miercuri pe ambasadorii Celor 27 că există în continuare disensiuni în negocierea viitoarei relaţii a Uniunii Europene (UE) cu Regatul Unit, potrivit unui oficial european de rang înalt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Există în continuare diferenţe în principalele trei probleme” cu privire la concurenţă, litigii şi pescuit, declată aceastpă sursă, care a participat miercuri la acest briefing cu uşile închise.

Perioada de tranziţie de după divorţ, consumat la 31 ianuarie, se încheie la 31 decembrie, însă cele două părţi continuă să spere să ajungă la un compromis, pentru a evita o ieşire dezordonată din piaţa unică.

Însă negocierile sunt blocate, iar atât Londra, cât şi Bruxellesul subliniază de săptămâni de zile că preferă un ”no deal” unui acord prost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.