Membrii Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) au semnat un Pact de solidaritate privind asigurarea condiţiilor tehnice necesare pentru facilitarea accesului pacienţilor români la vaccinul anti-COVID-19 pentru a veni în sprijinul autorităţilor în implementarea strategiei şi a planului de acţiuni privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Salutăm demersul de realizare a unei Strategii Naţionale de Vaccinare şi apreciem rolul strategic asumat de către Administraţia Prezidenţială în dezvoltarea unui mecanism de implementare care să coalizeze toţi actorii relevanţi. În acest context, considerăm că sectorul de distribuţie şi retail farmaceutic reprezintă o verigă importantă a sistemului de sănătate din România şi trebuie să fie parte integrantă din infrastructura reţelei de vaccinare avută în vedere în cadrul strategiei naţionale. Tocmai de aceea, pentru a veni în întâmpinarea acestui demers, am decis semnarea unui Pact de solidaritate care ne va permite să realizăm acţiuni de sprijin sub tutela şi directa organizare şi supraveghere a autorităţilor competente, fără a implica vreo acţiune concertată de aliniere între membrii ADRFR.”, a declarat Iulian Trandafir, Preşedintele ADRFR.

ADRFR reuneşte companii cu experienţă solidă în distribuţia şi comercializarea de medicamente care operează o reţea de depozite şi farmacii comunitare cu acoperire naţională. Membrii ADRFR îşi manifestă disponibilitatea de a pune la dispoziţia instituţiilor statului expertiza în domeniu, resurse materiale şi umane.

„În această perioadă premergătoare campaniei de vaccinare anti-COVID-19, la nivel global, toţi distribuitorii din sectorul farmaceutic urmăresc cu maximă atenţie comunicările producătorilor privind condiţiile de stocare şi transport ale vaccinului, deoarece acestea sunt esenţiale în stabilirea procesului de punere pe piaţă. Companiile din cadrul ADRFR depun toate eforturile pentru a fi pregătite să sprijine autorităţile în momentul demarării campaniei naţionale de imunizare”, a adăugat Iulian Trandafir, Preşedintele ADRFR.

Prin angajaţii noştri în activitatea de distribuţie şi din farmacii, ADRFR rămâne în continuare în linia întâi de luptă împotriva COVID-19 cu scopul de a asigura accesul pacienţilor români la medicamente şi servicii farmaceutice, în cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort.

Note pentru editori

Despre Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (A.D.R.F.R.)

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România reuneşte principalii operatori de distribuţie şi retail farmaceutic din România. Evidenţierea rolului strategic al industriei în sistemul de sănătate din România, prin asigurarea accesului pacienţilor la medicamente în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă şi confort constituie obiectivul principal al Asociaţiei. A.D.R.F.R. îşi propune să fie unul dintre principalii promotori ai dezvoltării şi inovaţiei în sectorul farmaceutic din România. Începând cu anul 2012, A.D.R.F.R. este membru cu drepturi depline al Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (GIRP-Asociaţia Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici - www.girp.eu) şi al European Federation of Pharmachy Chains (EFPC - Federaţia Europeană a Lanţurilor de Farmacii - www.eufpc.eu), din anul 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.