Un europarlamentar ungar membru al partidului aflat la conducere, formaţiune ostilă drepturilor LGBTQ, a demisionat după ce a participat vineri la ceea ce presa belgiană a descris ca fiind o petrecere gay în Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jozsef Szajer, membru al partidului Fidesz al prim-ministrului Viktor Orban, a fost oprit de poliţie, care a fost alertată cu privire la o petrecere ce încălca regulile de izolare impuse de autorităţile belgiene.

Procurorii au spus că asupra lui au fost găsite droguri, când încerca să plece de la adunare pe un burlan. 

Eurodeputatul s-a scuzat pentru „eşecul personal”.

Vineri, el a cerut imunitate parlamentară, dar acum este anchetat - pentru nerespectarea măsurilor legat de Covid-19 şi pentru încălcarea legilor privind drogurile.

Parlamentul European a spus că imunitatea este extinsă la îndatoririle oficiale ale europarlamentarilor, nu la viaţa lor privată.

Vineri, la ora locală 21:00, poliţia a fost alertată de mai mulţi vecini care reclamau zgomot şi posibile încălcări ale regulilor într-un apartament de pe Rue des Pierres din centrul capitalei belgiene.

În apartament, poliţia a găsit 20 de persoane dintre care două - în afara lui Szajer - au invocat imunitate diplomatică.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi erau bărbaţi, iar unii dintre ei erau dezbrăcaţi când poliţia a intrat, potrivit agenţiei Belga.

Au fost amendaţi pentru că au încălcat măsurile de izolare.

Un trecător a anunţat poliţia că a văzut un bărbat care cobora din apartament pe un burlan şi l-a identificat.

„În ruscacul lui au fost găsite narcotice. Bărbatul nu a prezentat niciun document de identitate. A fost escotat la locuinţa sa, unde s-a identificat drept S.J. (1961) printr-un paşaport diplomatic”, au transmis procurorii.

În comunicatul transmis a fost precizat că procedurile penale pot începe dacă imunitatea parlamentară este ridicată.

Szajer a demisionat duminică din partidul său, spre surprinderea colegilor şi prietenilor, a transmis corespondentul BBC de la Budapesta. Szajer a susţinut că decizia a fost luată din cauza „presiunii psihice crescute”.

Într-un comunicat transmis marţi, el a recunoscut că a participat la petrecerea de vineri, dar nu a descris cele întâmplate.

„Nu am luat droguri. Le-am spus poliţiştilor de la faţa locului că sunt dispus să fac un test oficial, dar nu au făcut unul. Poliţia a spus că a găsit o pastilă de ecstasy. Nu era a mea. Nu ştiu cine a pus-o acolo sau cum. Am dat o declaraţie la poliţie legat de asta”, a spus el. „Îmi pare rău că am încălcat regulile. Asta a fost iresponsabil din partea mea şi voi suporta sancţiunile”.

Amenda dată în mod obişnuit pentru încălcarea regulilor impuse cu privire la încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus este de 250 de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.