Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a decis prelungirea cu 7 zile a carantinei în Alba Iulia, Blaj si Ciugud, după ce INSP a transmis că, cele 14 zile de carantină anterioare nu şi-au atins scopul. Şeful DSU a semnat ordinele de carantinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a semnat ordinele pentru carantinarea municipiului Alba Iulia, a oraşului Blaj şi a comunei Ciugud. 
 
Carantina se prelungeşte cu 7 zile. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În data de 30.11.2020, Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţa extraordinară a aprobat prin HCJSU nr. 79 mai multe măsuri restrictive pentru localităţile cu incidenţă crescută  (Albă Iulia, Blaj, Sebeş, Ocnă Mureş, Abrud, Ocnă Mureş, Teiuş, Almasu Mare, Berghin, Calnic, Ciugud, Craciunelu de Jos, Gardă de Sus, Noslac, Rimetea, Roşia Montană, Sancel, Santimbru, Sasciori şi Sugag) în acord cu HG nr. 967/2020-privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14.11.2020.  Având în vedere Avizele transmise în data de 30.11.2020, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că "măsura carantinarii nu şi-a atins scopul" la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi  supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidentă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud”, transmite Prefectura Alba.
 
Instituţia precizează că această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea zilei naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii uat-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi. 
 
Iniţial, DSP Alba transmisese INSP, în 29 noiembrie, la expirarea celor 14 zile de carantină instituite pentru UAT-urile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, analizele de risc aferente acestor UAT - uri cu propuneri de carantină parţială respectiv intensificarea măsurilor de prevenire şi combatere a infecţiei cu SARS COV 2 în funcţie de incidenţa cazurilor de îmbolnavire înregistrată pentru fiecare UAT în parte.
 
INSP a avizat favorabil aceste analize cu excepţia UAT - ului Cugir (incidentă 6,50) pentru care a si dispus măsura carantinării (stabilita prin HCJSU nr. 78 din data de 30.11.2020). Prin recomandarea din partea INSP de revizuire a analizelor intocmite pentru UAT - urile cu incidenţă mare (Blaj - 10,01, Alba Iulia - 8,29, Ciugud - 10,72) specialisşii DSP au revizuit si au retransmis analizele respective. În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu urmatoarele precizări: scopul carantinarii nu a fost atins, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă, presiunea pe sistemul de ingrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depasind peste 90 %.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.