Selecţionerul naţionalei de handbal feminin Bogdan Burcea este convins că România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligenţa şi cu disciplina tactică la Campionatul European din Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România poate surprinde cu unitatea de grup, cu inteligenţa şi cu disciplina tactică. (…) Întâlnim trei adversari (Germania, Polonia, Norvegia) care au în componenţă un număr mare de sportive angrenate în competiţiile majore europene. Toate cele trei echipe au obţinut rezultate destul de bune atât la nivel de cluburi, cât şi la nivelul echipei naţionalei. Meciul de debut împotriva Germaniei e foarte important pentru noi. Este un meci în care un eventual rezultat pozitiv ne poate construi un capital de încredere, important în abordarea ultimelor partide din grupă cu Polonia şi Norvegia", a declarat Burcea, pentru site-ul FRH.

Obiectivul României încă de la primul meci este să câştige fiecare partidă: ”Ne-am decis să luăm lucrurile pas cu pas, să ne concentrăm maxim pe prima partidă. Asemănările dintre Germania şi Polonia, exceptând mici diferenţe între cele două echipe, ne ajută pentru acest debut. Ultimul meci în compania Norvegiei, care nu mai are nevoie de prezentare, e una dintre cele mai performante echipe în ultimii 20-25 de ani, cred că este o provocare pentru fiecare adversar.”

La ultima testare efectuată conform calendarului impus de EHF, rezultatul testarii pentru Crina Pintea a fost Sars-Cov-2 pozitiv. Sportiva nu prezintă simptome si se afla in izolare. ”Crina reprezintă o absenţă importantă în angrenajul echipei naţionale în ambele faze de joc, atac şi apărare, însă mesajul meu pentru fete a fost foarte simplu. În momentul în care am avut certitudinea că ea nu se poate alătura echipei, cele care sunt obligate să suplinească acest post, trebuie să fie Crina la pătrat din toate punctele de vedere”, a spus Bogdan Burcea.

Protocolul urmat de Federaţia Română De Handbal în cantonamentul premergător EURO 2020 a fost deosebit de strict în privinţa testărilor: ”Am urmat protocolul, am aşteptat cu teamă rezultatele testărilor, însă acestea sunt vremurile pe care le trăim, ne supunem acestor reguli care sunt în favoarea noastra şi a fenomenului în general”, a adăugat selecţionerul naţionalei.

Lotul cu care România se prezintă la EURO 2020 este următorul:

Eliza Buceschi - CS Rapid Bucureşti

Denisa Dedu - CSM Bucureşti

Nicoleta Dincă - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

Alexandra Dindiligan - HC Zalău

Yuliya Dumanska - Podravka Koprivnica

Ana Maria Iuganu – SCM Gloria Buzău

Cristina Laslo – CS Minaur Baia Mare

Ana-Maria Măzăreanu - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

Laura Moisă - CSM Bucureşti

Cristina Neagu - CSM Bucureşti

Lorena Ostase - CSM Slatina

Anca Polocoşer - CS Minaur Baia-Mare

Andreea Popa - CS Minaur Baia-Mare

Laura Popa - CS Rapid Bucureşti

Ana-Maria Savu - SCM Craiova

Sonia Seraficeanu - CS Minaur Baia-Mare

Alexandra Subţirică Iovănescu - SCM Gloria Buzău

Ana-Maria Ţicu - SCM Craiova

Bogdan Burcea - Antrenor Principal

Robert Licu - Antrenor Secund

Fort Mauri Jaume - Antrenor Portari

Ştefan Ciuntu - Preparator Fizic

Ioan Radu Cheregi - Performance Analyst

Florin Ciocoiu – Doctor

Valentin Cucu - kinetoterapeut

Lavinia Vlangar – kinetoterapeut

Nicoleta Alexandrescu – Team manager

Doru Costică – Media Manager

Programul de joc, aşa cum a fost anunţat anterior, rămâne neschimbat. România va juca primul meci pe 3 decembrie, contra Germaniei. Pe 5 decembrie urmează meciul cu Polonia, iar două zile mai târziu cel cu Norvegia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.