Preşedintele ales american Joe Biden şi-a numit echipa de comunicare la Casa Albă - care va fi alcătuită din şapte femei -, iar anturajul său a salutat o premieră în istoria Statelor Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între membrele echipei se află Jen Psaki, în vârstă de 41 de ani, care va fi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Ea a deţinut o serie de posturi importante, inclusiv pe cel de directoare a comunicării Casei Albe în administraţia Obama.

Joe Biden şi vicepreşedinta aleasă Kamala Harris încearcă să pună accentul asupra diversităţii în nominalizaările până în prezent, înainte să depună jurământul, la 20 ianuarie.

”Sunt mândru să prezent azi prma echipă de comunicare a Casei Albe alcătuită exclusiv din femei”, a anunţat duminică, într-un comunicat, Joe Biden.

”Aceste profesioniste ale comunicării, calificate şi experimentate, aduc perspective variate activităţii lor şi împărtăşesc acelaşi angajament de reconstruire a ţării”, subliniază el.

În afară de Jen Psaki, Biden a numit alte şase femei.

Kate Bedingfield, adjuncta directoarei campaniei lui Joe Biden, a fost numită directoarea comunicării Casei Albe. Ea a fost directoarea comuncării lui Biden în timp ce era vicepreşedintele Statelor Unite.

Ashley Etienne a fost numită directoare a comunicării lui Kamala Harris, iar Symone Sanders consilieră şi purtătoare de cuvânt a vicepreşedintei alese.

Pili Tobar a fost numită adjuncta directoarei comunicării Casei Albe, iar Karine Jean Pierre adjuncta purtătoarei de cuvânt a Executivului.

Elizabeth Alexander urmează să fie directoarea de comunicare a viitoarei Prime Doamne Jill Biden.

Aceste numiri nu necesită o confirmare în Senat, spre deosebire de majoritatea posturilor din Guvern.

Biden urmează să facă alte nominalizări în cursul acestei săptămâni.

Potrivit cotidianului The New York Times (NYT), el urmează să o nominalizeze pe Cecilia Rouse la conducerea Cercului Consilierilor Economici ai preşedintelui, prima femeie de culoare în acest post.

Neera Tanden ar urma să preia conducerea Biroului Gestionării Bugetului (OMB), prima amerindiană în acest post.

Biden urmează să o nominalizeze pe Janet Yellen, fosta preşedintă a Rezevei federae (Fed), secretar al Trezoreriei, prima femeie în acest post, în cazul în care nominalizarea va fi confirmată în Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.