Partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile legale, respectiv calendare religioase cu logo-ul partidului, a decis Biroul Electoral Central, PNL calificând drept o victorie faptul că sesizarea sa pe această temă a fost admisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Naţional Liberal a sesizat Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti şi Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău cu privire la încălcarea de către Partidul Pro Romania a legislaţiei privind desfăşurarea campaniei electorale la alegerile Parlamentare din anul 2020, în ceea ce priveşte distribuirea ca materiale de propagandă electorală a calendarelor bisericeşti cu logoul şi denumirea Partidului PRO România, respectiv purtând mesaje cu caracter politic. Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislaţia electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, respectiv: „Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni legiiˮ”, anunţă PNL.

Decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Buzău a fost confirmată de Biroul Electoral Central în data de 29 noiembrie 2020, prin Decizia nr. 98/2020, care a stabilit în mod definitiv că Partidul Pro România a încălcat legislaţia care conferă exclusivitate asupra distribuirii şi valorificării obiectelor de cult ortodoxe Bisericii Ortodoxe Române, explică liberalii.

Biroul Electoral Central  a stabilit, astfel, că materialele distribuite de Partidul Pro România, constând în «Calendar creştin-ortodox pe anul 2021» reprezentă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege, fapt ce aduce atingere desfăşurării unei campanii electorale echitabile, scopului acesteia, precum şi integrităţii, eficacităţii şi transparenţei procedurii electorale.ˮ - https://parlamentare2020.bec.ro/wp-content/uploads/2020/11/dec_98.pdf      

În urma deciziei BEC, partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie materiale de propagandă electorală constând în calendare creştin-ortodoxe pe anul 2021 şi este obligat să retragă din spaţiul public calendarele bisericeşti distribuite.

Totodată, au fost sesizate organele de poliţie în vederea efectuării de cercetări suplimentare şi de aplicare a sancţiunilor prevăzute de lege.

Partidul Naţional Liberal afirmă că dezaprobă astfel de practici ilegale şi va lupta, mereu, pentru respectarea legislaţiei electorale, în timpul campaniei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.