Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi-a luxat glezna şi are câteva mici fracturi ale oaselor de la talpa piciorului, astfel că va avea nevoie de o gheată ortopedică în următoarele săptămâni, a anunţat medicul său, după ce Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său Major, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iniţial radiografia nu a arătat fracturi evidente, dar o scanare CT a confirmat mici luxaţii ale oaselor cuneiforme şi intermediar şi lateral. Va purta o gheată ortopedică în următoarele săptămâni", a declarat dr. Kevin O'Connor. 

Duminică, echipa lui Biden a anunţat că va fi consultat de un medic ortoped "din precauţie", după ce şi-a scrântit piciorul în timp ce se juca cu câinele. 

După acest anunţ, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a scris pe Twitter: "Fă-te bine curând". 

Biden, care a împlinit pe 20 noiembrie 78 de ani, va fi cel mai în vârstă preşedinte din istoria Statelor Unite. 

În timpul campaniei electorale, echipa de campanie a acestuia a publicat o sinteză a istoricului său medical, care arăta că este apt să-şi îndeplinească funcţia. 

Medicul O'Connor preciza la acel moment că Biden este "sănătos, viguros, şi îşi va îndeplini cu succes mandatuld e preşedinte". 

Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, amândoi ciobăneşti germani. Major a fost adoptat de la o asociaţie din Delaware în 2018 iar Champ s-a alăturat familiei în 2008, la câteva săptămâni după ce Biden a devenit vicepreşedinte al SUA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.