Senatori republicani de rang înalt au afirmat, duminică, că o tranziţie către o preşedinţie Joe Biden pare inevitabilă, în timp ce preşedintele Donald Trump a pus sub semnul întrebării şansele ca plângerile campaniei sale să fie audiate de Curtea Supremă a Statelor Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile făcute de Trump în timpul unui interviu acordat la Fox News Channel au avut loc în timp ce senatorul republican Roy Blunt, preşedintele comitetului inaugural din Congres, a spus că se aşteaptă ca democratul Biden să fie învestit în funcţia de preşedinte pe 20 ianuarie.

”Lucrăm cu administraţia Biden, administraţia probabilă în tranziţie şi la inaugurare, ca şi cum am merge mai departe”, a declarat Blunt, senator din Missouri, la emisiunea “State of the Union,” de la CNN, chiar dacă nu a recunoscut că Trump a pierdut alegerile din 3 noiembrie.

Guvernatorul Asa Hutchinson, din Arkansas, este unul dintre cei câţiva republicani care se referă la Biden drept preşedintele ales.

”Tranziţia este importantă. Cuvintele preşedintelui Trump nu sunt chiar atât de importante”, a afirmat Hutchinson la Fox News Sunday”, adăugând că înţelege motivaţia legală pentru care Trump nu îşi recunoaşte înfrângerea.

Trump s-a folosit de interviul acordat la emisiunea “Sunday Morning Futures” de la Fox News Channel pentru a-şi relua acuzaţiile făcute, fără să ofere dovezi, legate de o fraudă electorală pe scară largă. Aceste acuzaţii au fost respinse de numeroşi judecători.

Preşedintele şi-a exprimat îndoiala că plângerile sale vor fi audiate de Curtea Supremă a Statelor Unite.

”Trebuie să ne mişcăm foarte repede”, a spus Trump despre plângerile sale, refuzând în acelaşi timp să ofere o dată specifică până la care va considera că opţiunile sale sunt epuizate.

El a spus că va continua să conteste rezultatele alegerilor, afirmând că ”mintea mea nu se va schimba în şase luni”.

Totuşi, Trump a declarat săptămâna trecută că dacă Biden va fi declarat ânvingător de către Colegiul Electoral, pe 14 decembrie, atunci va pleca de la Casa Albă.

Biden a câştigat alegerile prezidenţiale cu 306 voturi ale Colegiului Electoral, peste numărul minim necesar de 270, în timp ce Trump a obţinut 232. Biden este în faţa lui Trump şi în privinţa votului popular, cu peste 6 milioane de voturi în plus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.