Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, a relatat sâmbătă publicaţia Financial Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Compania aeriană americană United Airlines ar urma să distribuie vaccinuri Pfizer împotriva covid-19, dezvăluie WSJ

Primele imunizări cu vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech vor avea loc începând cu 7 decembrie, a mai scris Financial Times, citând surse.

Tot sâmbătă, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, în prezent viceministru pentru afaceri, drept ministru responsabil cu distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19.

Marea Britanie a anunţat, pe 20 noiembrie, că a solicitat oficial autorităţii sale de reglementare medicală, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA), să evalueze adecvarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru Covid-19, acesta fiind primul pas pentru  distribuirea acestuia în afara Statelor Unite.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din întreaga lume şi a devastat economia globală.

Guvernul a cerut vineri autorităţii de reglementare să evalueze vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, pentru o posibilă autorizare.

Executivul de la Londra a contractat 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi a vizat ca acesta să fie distribuit înainte de Crăciun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.