Europa a depăşit sâmbătă pragul de 400.000 de morţi din cauza covid-19, iar aceste bilanţuri în Franţa şi Italia au depăşit pragul de 50.000, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, fapte marcante şi un rezumat al evoluţiei pandemiei în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SE REDESCHID MAGAZINELE ÎN FRANŢA

Magazinele considerate ”neesenţiale” se redeschid sâmbătă în Franţa, după ce au rămas închise timp de o lună, din cauza izolării impuse în lupta împotriva covid-19.

Această redeschidere intervine cu mai puţin de o lună înainte de Crăciun - o perioadă crucială pentru comercianţi.

Plimbările sunt de asemenea permise pe o rază de 20 de kilometri în jurul locuinţei, timp de trei ore. Anterior ele erau autorizate pe o rază de un kilometru, timp de maximum o oră.

TESTE ANTIGEN ALE CAZURILOR DE CONTACT

Tot în Franţa, Înalta Autoritate a Sănătăţii (HAS) se pronunţă ”în favoarea” folosirii testelor de antigeni/anticorpi în sânge, mai rapide decât testele virusologice RT-PCR, în cazul ”persoanelor de contact”.

Această recomandare deschide calea utilizării - şi rambursării - testelor, însă măsura urmează să intre în vigoare după ce este publicată în Jurnalul Oficial.

ARGENTINA ÎŞI RELAXEAZĂ RESTRICŢIILE

Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a anunţat o relaxare a restricţiilor impuse în ţară. Numai două oraşe, situate în sud, rămân în izolare sanitară.

Însă unele restricţii rămân în vigoare - purtarea obligatorie a măştii sau interzicerea organizării de spectacole şi reuniuni de peste zece persoane în locurile închise.

ADUNĂRILE, INTERZISE LA LOS ANGELES

După ce a închis barurile şi retaurantele miercuri, Los Angelesul, un oraş mare situat pe Coasta de Vest a Statelor Unite, interzice cea mai mare parte a adunărilor publice - timp de trei săptămâni - în contextul în care ”curba” noilor contaminări cu noul coronavirus creşte în continuare.

Această măsură nu se aplică slujbelor religioase şi manifestaţiilor.

LA TOKYO, ALCOOLUL ÎN VIZOR

Localurile care servesc alcool, inclusiv localurile de karaoke, sunt îndemnate să se închidă la ora locală 22.00, începând de sâmbătă, la Tokyo, pe o perioadă de trei săptămâni.

Această măsură nu are caracter constrângător, însă cei care o aplică vor putea beneficia de ajutoare.

1,44 DE MILIOANE DE MORŢI

Pandemia covid-19 s-a soldat cu 1,44 de milioane de morţi în lume de la sfârşitul lui decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP sâmbătă la ora 11.00 GMT (13.00, ora României).

Aproximativ 61,6 milioane de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în mod oficial - dintre care peste 39 de milioane s-au vindecat.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de morţi (264.866) şi sunt urmate de Brzilia (136.200), Mexic (104.873) şi Regatul Unit (57.551).

Europa a depăşit sâmbătă pragul de 400.000 de morţi din cauza covid-19.

Bilanţurile morţilor din cauza covid-19 în Franţa şi Italia au depăşit pragul de 50.000 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.